Rolex ECHT of NEP?

Is mijn submariner een echte rolex of is die nep?

Hallo mensen,

ik heb een submariner gekregen van een vriendin.
Op het eerste oog leek het mij een echte rolex aangezien er een serienummer en modelnummer op staat. Toen ik dit op internet opzocht hoe een rolex submariner er uit ziet, zag ik dat bij de band het rolex kroontje op een andere plek als bij mijne staat. Die van mij heeft ook geen schroeven in de band en het rolex kroontje staat onder het klepje waarmee je de band losmaakt.

Veel kenmerken komen wel overeen met mijn Rolex zoals het rubberen bandje om water tegen te houden en de oplichtende wijzers in het donker.

Ik vraag me nu nog steeds af of die wel echt is en of iemand mij kan helpen met de kenmerken van een echte. Ook heb ik een certificaat erbij, hoe hoort die er uit te zien? Het is een Submariner Date 16233.

Antwoorden: Rolex ECHT of NEP?

Avatar

Kun je een afbeelding plaatsen? Dan is het redelijk goed te zeggen.

PS. Als het serienummer 520117 bevat, dan is de rolex een namaak.
jobs (Admin) | 19-09-2014 15:57

Avatar

Hallo,
ik zou graag een afbeelding willen plaatsen, maar hij geeft aan dat hij de afbeelding niet kan vinden. als je een email adres stuurt zou ik de foto wel via daar kunnen versturen aangezien hij het er hier op nietdoet. Het serienummer is trouwens 16233 of dit is het modelnummer. op het bandje staat ook een nummer; 72200. Hoort het dat op een Rolex Submariner bandje de tekst:ROLEX, swiss made, staat? Dit staat niet naast elkaar, Rolex staat in een embleem en de tekst Swiss Made ernaast.
19-09-2014 17:11

Avatar

16233 is het modelnummer inderdaad, niet het serieel nummer.

Echter, het modelnummer 16233 is van het type Rolex DateJust, en geen Rolex Submariner.

Een Rolex 16233 ziet er zo uit :
rolex ECHT of NEP?
(Wijzerplaat kan verschillen, echter de materalen niet)

jobs (Admin) | 19-09-2014 17:28

Avatar

Dankuwel voor de informatie.
Het is trouwens een Submariner Date. En het is dan denk ik een goede nagemaakte rolex, want zoals de wijzer verloopt in een soepele beweging, wat bij een echte het geval is. Verder zit er een certificaat bij waarop niks overeen komt met wat op de horloge staat. Het is een beetje een dik papier met in het midden een kroon van Rolex
23-09-2014 05:13Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Rolex ECHT of NEP?