Slakken in mijn Aquarium

Hoe kan ik slakken verwijderen uit aquarium?

Ik heb laatst met nieuwe plantjes ongemerkt slakken kado gekregen in mijn aquarium. Dat loopt uit de hand en ik krijg ze niet meer weg. Hoe kan ik dit op een verantwoorde manier aanpakken?

Antwoorden: Slakken in mijn Aquarium

Avatar

Er zijn meerdere manieren om van slakken af te komen. Het beste is toch handmatig alle slakken iedere keer weer verwijderen, na verloop van tijd zal je zien dat ze minder en minder worden.

Ook zou je kunnen kiezen om slakkenetende vissen te kopen en deze bij te plaatsen in het aqaurium, tegerlijk met het handmatig verwijderen zal dit een effectieve methode zijn.

Ook zijn er chemische middelen te koop welke de slakken doden, ikzelf zou dit alleen niet doen omdat ik nooit geloof dat het goed is voor de overige vissen, planten en bacterien in het aqarium zelf.

Als laatste optie zou je ervoor kunnen kiezen het aqaurium geheel te reinigen. Dit kan met een eenvoudig aquarium redelijk gemakkelijk. Hierbij doel ik bijvoorbeeld op een aqaurium met eenvoudige vissen als guppen of goudvissen.

Succes ermee, in het vervolg. Voorkomen is beter dan genezen, controleer de planten dan ook heel erg goed voordat je deze plaatst. Tevens controleer de bak bij de winkel waar je de planten gekocht hebt. Ook heb ik wel eens gehoord dat het kan komen door het voer, of dit waar is weet ik alleen niet.
Splinter | 13-12-2006 12:46 0.0

Avatar

Een plaag van slakken is vervelend, een paar slakken is opzich geen ramp. Kan het evenwicht van het aquarium prima in stand houden.

Zelf geef ik de volgende tip wel eens aan mensen met een slakken probleem:
Plaats 's nachts (in het donker) een stukje komkommer of de kern van ijsbersla in het aquarium. Je zult zien dat binnen het uur al vele slakken zich hebben verplaatst naar de groenten. Verwijder de groenten nu, je kan dit ook gemakkelijk een nachtje laten staan zo. De volgende dag zul je veel slakken in een keer kunnen verwijderen. Dit kan je een aantal keren herhalen.
John | 13-12-2006 12:54

Avatar

Neem 3, 5 of zelfs beter 7 Clownbotia's ofwel (Botia macracanthus)
Zij zullen met liefde je aquarium slakvrij maken en houden.
Het zijn mooie vissen die (als ze zich prettig voelen) erg veel laten zien.
Vergeet niet speciale voertabletten voor ze te kopen.
Peeks | 14-12-2006 11:50

Avatar

Ik heb ook een probleem met hoornslakjes van 0,5-1 cm en de bodem is er bezaaid mee. Sinds 1,5 maand worden de plaatjes nu ook flink te grazen genomen, en hangen er draaidjes aan de randen van de blaadjes. Hieruit maak ik op dat het niet helemaal goed gaat, klopt dit? De vissen leven nu samen, eten goed, zijn levendig, laten elkaar met rust en dit al ruim een 8 maanden in deze samenstelling. Nu ga ik vanavond een stukje komkommer in het aquarium plaatsen maar hoe weet ik of een kogelvis of een clownvis niet mijn huidige vissen op eet?

Ik ben benieuwd.
24-10-2007 20:41

Avatar

Hee er is een visje kogelvisje die eet slaken als alle slaken maar dan ook alle slaken weg zijn moet je hem er wel uit halen anders begint die aan je vissen dit werk erg goed het zelf ook zo gedaan erg goede oplossign
gr
29-10-2007 21:02

Avatar

Een hele makkelijke manier om slakken uit je bak te krijgen.
koop een krop sla haal er een blad vanaf en die leg je in het aquarium.
zodra er slakken op zitten eruit halen weg gooien en een nieuw blad erin leggen net zolang tot er geen slakken meer op je slablad zitten.
soms kan het 2 dagen duren voordat de slakken op het blad gaan maar soms gaat het ook heel snel.
heel eenvoudig en je hoeft er niet veel voor te doen.
02-09-2008 13:24

Avatar

Oplossingen die ik voor een slakken plaag gebruikt heb:

Op het zicht is het geen probleem maar te veel is te veel het gaat er om om de hoeveelheid slakken in de hand te houden zodat ze geen plaag worden.

1 Zoek de oorzaak van de slakken plaag waterkwaliteit, voedsel, roten de planten enz.
2 Dagelijks de grote hoeveelheid slakken met een (Aqarium) stofzuiger verwijderen
3 Zet er 1 appal slak ik deze eet namelijk eieren van andere slakken en vissen en legt zelf zijn eieren boven water
zodat deze makkelijk te verwijderen zijn.
4 Zet er een 4 a 5 torenslakken van het type Anentome helena Slakke etende slak eet posthoorn en toren slakken
5 Zet er 5 sumatraan deze eten namelijk de net uit gekomen slakjes (LET OP) schooltje minimaal 5 stuks (lusten helaas ook vinnen en sprieten van siervissen
6 Zet er een schooltje Botia's bij (LET OP) schooltje minimaal 5 stuks ook voor Clown botia welke duur is en verkoopt wel lekker iedere 3 weken 1 stuks
14-10-2008 09:47

Avatar

Hai!

Ik heb juist behoefte aan die slakjes...heeft iemand er een kweek van oid of iemand die ze beu is...kneem ze graag over! dankjewel! marianne
10-03-2009 14:44

Avatar

Slakken etende slakken zie ik tegenwoordig ook veel bij de vis afdeling van de intratuin
ik heb ze gekocht op marktplaats.nl

Ik heb er 8 geplaatst en nu heb ik 15 rondlopen en geen enkel andere slak meer ik moet nu slakken gaan toevoegen als voor voor mijn slakke etende slakken.

Maar het lijkt er op dat ze ook algen lusten? kan iemand dat bevestigen
10-03-2009 20:29

Avatar

De slakkenetende slak inderdaad een prima oplossing. Let wel, je hebt er niet teveel van nodig, 1 slak op 30 liter moet volstaan. En wanneer de ongewenste slakjes eenmaal verorberd zijn, doen zij zich inderdaad te goed aan algen.

Verder ziet deze slakkenetende slak er ook nog eens prima uit, een tijger look-a-like, geel/zwart gestreept. Relatief klein en gaan vaak schuil onder het grind.
04-07-2009 20:16

Avatar

Hoe heten die slak etende slakken dan?
03-11-2009 23:05

Avatar

Modder kruipers moet je hebben ben je in no time van de slakken af!
04-11-2009 12:35

Avatar

Anentome helena Slakke etende slak heet de slakke etende slak

Het enige nadeel is dat ze ook mijn 12 appelslakken opgegeten hebben in 1 week tijd

Weet iemand misschien hoe je van zwarte penseel algen op de achterwand komt
Appelslakken was een optie maar die zijn te snel op.
Algen middeltjes kan ik niet doen doordat ik 50 vuurgarnalen ook in mijn aqua heb
12-11-2009 22:43

Avatar

Ik kreeg de tip om een schrijfje rauwe aardappel in de bak te doen. Het licht uit en de bak helemaal donker maken / afdekken. De volgende ochtend zit de aardappel schrijf vol met slakken. Als je de schrijf met een touwtje vast maakt hijs je hem zo met slakken en al eruit.
27-08-2010 09:40

Avatar

Zijn er foto's van te vinden van die slakkenetende slakken die interesseren mij zeker en vast.
Zou ik die ook vinden in intratuin in Olen te BelgiŽ?
15-02-2011 22:32

Avatar

Koop een vis die die slakjes graag opeet...
Thor | 12-05-2011 19:27

Avatar

Wat ook een oplossing is, is het plaatsen van een geschilde aardappel. Wet even wassen na schillen en de slakken gaan erop zitten. Na 2 dagen verversen anders heb je snot in jou aquarium.
Succes
14-10-2011 14:12

Avatar

Ik heb ronde bijna oranje bruine slakken, rond grijze met witte schimmel stippen, ronde grijze met zwarte stippen. en 1 slak etende slak. maar deze eet geen enkele slak op... ook heb ik appelslakken zowel de witte als de oranje appelslak. Maar deze doen niets. verder heb ik nog kleinere slakjes die zwart grijs in geen ronde maar eerder bol met spitspuntje hebben.

Al mijn aquarium bakken hebben een overvloed aan vieze slakken. en heb 11 aquariums staan.
Daar zitten guppen, garnalen, l-nummers en knabbelvisjes in. Enkel m'n kreeftjes hebben geen last. Maar dat komt omdat ik deze ook niet zo heel veel voer.

Wie kan mij helpen?

grtz.
15-06-2012 00:37

Avatar

Hallo Marianne,

Ik heb deze week slakjes gekocht.
Als ik nieuwe kweek heb zal ik het u laten weten.
19-04-2015 21:55Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Slakken in mijn Aquarium