Hoe kun je zorgen dat pasta niet gaat plakken?

Pasta niet plakken?

Vaak als ik thuis voor mijn gezin pasta maak blijft er wel wat over. Zo'n restant zet ik dan vaak in de koelkast om het later op te eten. Alleen plakt de pasta altijd helemaal vast als ik het uit de koelkast haal. Is er een truucje om dit te voorkomen?

Antwoorden: Hoe kun je zorgen dat pasta niet gaat plakken?

Avatar

Zoals ik zei, het is voornamelijk een toepassing in de horeca welke goed werkt maar niet echt ideaal voor de thuissituatie is.

Je andere oplossing geef ik zelf in mijn tweede alinea ook aan alleen dan met olijfolie. Zonnebloemolie is ook prima al heeft olijfolie voor mij de voorkeur dit qua smaak beter is (als je goede kwaliteit koopt tenminste anders kan het naar zeep smaken).

Wat mij ook nog te binnen schoot, volgens mij als je het direct mengt met de saus die je hebt gemaakt en wellicht nog over hebt dan zal de pasta vast niet meer zoveel aan elkaar plakken!
Yoshie | 27-02-2007 23:43 0.0

Avatar

Tja denk dat het moeilijk is, er is wel een manier maar dat is direct na het koken. Je kan namelijk direct na het koken de pasta onder koud water spoelen in een vergiet, even goed laten uitdruipen en wat olijfolie toevoegen. Pasta zal niet meer plakken als die koud is. Deze techniek wordt voornamelijk in de horeca toegepast.

Wat je thuis kan doen, iniedergeval na het koken wat olijfolie toevoegen. Maar nadeel blijft dat het restje heel de tijd warm staat waardoor het toch een soort van doorgaart, echt een goede tip heb ik daar dan ook niet voor.
Yoshie | 26-02-2007 17:28

Avatar

Wat Yoshie zegt werkt ook wel ja, maar echt practisch is het niet. Zelf stop ik altijd wat zonnebloemolie bij de pasta in plaats van olijfolie. Dat werkt fantastisch! Wel even goed doorroeren natuurlijk, anders gaat het alsnog aan elkaar vast plakken.
Koert | 26-02-2007 23:01

Avatar

Kijk, hier heb ik wat aan...! Geweldig, bedankt voor de reacties.
Heb het meteen geprobeerd en merkte dat de zonnebloemolie toch het best werkt, vraag me niet waarom maar met olijfolie blijft het toch nog wat plakkerig.
Truus35 | 28-02-2007 14:47

Avatar

Het kan zijn dat inde pasta zelf ook al olijfolie zit verwerkt.

Inderdaad zonnebloemolie of boter helpt tegen het plakken. Vooral als je het tijdens het koken er al ingooit. Dan kookt het water ook ngo eens minder snel over. Na het water afgieten de pasta goed doorroeren en meteen opdienen. De saus meteen door de pasta roeren kan natuurlijk ook.
Phyde | 01-03-2007 16:07

Avatar

De volgende tip heb ik van een Italiaan gekregen bewaar met het afgieten een beetje vocht en roer deze weer door de pasta de truc is dat tijdens het koken van de pasta een soort vetachtige stof vrijkomt en deze zorgt er dus voor dat het niet gaat plakken succes
Goyah | 01-03-2007 16:32

Avatar

Jakan eerst je pasta doorgieten met water ddan plakt het minder
16-10-2008 12:13Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hoe kun je zorgen dat pasta niet gaat plakken?