Wat maakt de Thaise keuken (zo) bijzonder?

Thaise keuken?

Zijn er bepaalde kruiden/(bij)gerechten die de Thaise keuken kenmerken?

Antwoorden: Wat maakt de Thaise keuken (zo) bijzonder?

Avatar

Ik denk dat koriander toch wel het meest gebruikt/bepalende kruid is in de Thaise keuken. De hele plant wordt verwerkt (wortels, stengels en blaadjes). Wordt zowel vers gebruikt als in in currypasta's en pikante sausen.

Voor de rest zijn de volgende ingredienten toch wel veelvuldig in de Thaise keuken te vinden:
Bamboescheuten, citroengras, djeroek poeroet-blaadjes, gember, kardemom, limoen, tamarinde en vissaus.
07-03-2007 11:37 0.0



Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wat maakt de Thaise keuken (zo) bijzonder?