Maakt het uit welke kant je van de aluminiumfolie op een ovenschaal legt?

Aluminiumfolie?

De ene kant is glanzend, de andere mat. Ik leg altijd de glanzende naar beneden, omdat ik het idee heb dat de warmte dan beter geleid wordt en makkelijker het voedsel bereikt, in ieder geval van bovenaf. Maar misschien is dat wel onzin. Wie weet dit?

Antwoorden: Maakt het uit welke kant je van de aluminiumfolie op een ovenschaal legt?

Avatar

Leuke vraag en goede link, in het artikel staat tevens een link naar de website van 'Reynolds' een merk dat oa folie etc in productie heeft. Een directe link naar het antwoord welke hun geven is het volgende: http://www.alcoa.com/r...d=1789&cat_id=1337 (wel Engels)

Daar wordt ook het antwoord gegeven waarom de ene kant mat is en de andere kant glanzend. Op seniorennet is staat daar eenzelfde uitleg over:
Het verschil tussen mat en glanzend veroorzaakt wordt door het feit dat tijdens de laatste walsfase, er twee vellen folie op elkaar gelegd worden en samen door de wals gehaald worden. Zo ontstaat aan één zijde een blinkende kant en de zijde waar de twee vellen op elkaar zaten is mat. Aluminiumfolie wordt fijn geplet, gewalst dus, tussen twee dicht op elkaar draaiende zeer gladde rollen.
Remkook | 13-03-2007 16:50 0.0

Avatar

Diezelfde vraag is hier ook aan de orde geweest :
http://blog.seniorenne...alen/archief.php?ID=95
Blijkt totaal geen verschil te maken...!

Maarten
Oldhand | 12-03-2007 23:14

Avatar

Dit heeft met het gerecht te maken als je bijv alleen iets wil opwarmen in de oven dan kun je beter de glanzende kant naar boven doen omdat dit een groot gedeelte van de warmte terug kaatst en het gerecht niet laat doorgaren en aanbrandt En als je iets klaar maakt wat nog verder moet nagaren een ovenschotel, hartige taart o.i.d dan kun je beter de matte kant naar boven doen omdat dit de warmte juist absobeert
Goyah | 12-03-2007 23:16

Avatar

De glanzende kant van het aluminiumfolie reflecteert juist warmte terwijl de matte kant de warmtee vast houdt. Gerechten die dus warm moeten blijven omwikkel je met de matte kant van de folie naar buiten. Gerechten die je juist koel wilt houden omwikkel je dus met de glanzende kant naar buiten.
13-03-2007 10:44

Avatar

Als ik de glanzende kant over de tafel wrijf geeft dit meer kleur af dan wanneer ik dit doe met de matte kant!

Dus ik leg mijn brood steeds op de matte kant.
Toch zyn er mensen op mijn werk die de glanzende kant naar binnen houden!

Wie weet hier meer over?
04-11-2007 14:29

Avatar

Geen Aluminium gebruiken als het niet hoeft, het is zeer milieu vervuilend.
Het maken ervan en afbreken doet het niet meer.

Gewoon een brood trommel mee naar je werk, of voor vis wc papier nat de oven in.

Groeten T-men
27-09-2011 18:06Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Maakt het uit welke kant je van de aluminiumfolie op een ovenschaal legt?