Wie kan mij eenvoudig uitleggen wat kapitalisme is?

Uitleg kapitalisme?

Hallo, wie kan mij eenvoudig in enkele zinnen uitleggen wat kapitalisme is. Er staan wel genoeg uitleggen op internet maar niet erg concreet en met veel bijzaken waardoor het mij gewoon niet geheel duidelijk is. Of kan het niet in enkele zinnen worden uitgelegd?

Antwoorden: Wie kan mij eenvoudig uitleggen wat kapitalisme is?

Avatar

Een kapitalist laat zich leiden door geld.mensen in bush bush in afrika leven van de natuur,dus zijn geen kapitalisten
Loesbot | 24-03-2007 15:32

Avatar

Kapitalisme is het systeem waarbij het gaat om produceren en consumeren, de wegwerpmaatschappij, ieder voor zichzelf. Als er te weinig geconsumeerd wordt, is er te weinig vraag naar goederen en kan er te weinig geproduceerd worden. Als er te weinig geproduceerd en verkocht wordt, is er te weinig winst en stort het hele systeem in elkaar. Veel geld hebben is goed, vooral als je dat allemaal in je ééntje hebt. De tegenhanger is communisme: alles is van de regering, iedereen werkt met en voor elkaar.
Phyde | 25-03-2007 19:59

Avatar

Kapitalisme is een politiek-economisch systeem dat onder andere gekenmerkt wordt door private eigendom van de productiemiddelen (zoals: machines, grond, gebouwen, grondstoffen en arbeid). Zij die deze middelen in eigendom hebben mogen, volgens de kapitalistische visie, ook de vrucht van deze middelen hun eigendom noemen.

Het kapitalisme, in verschillende verschijningsvormen, is op dit moment het heersende economische systeem in vrijwel alle landen ter wereld. Het is sterk gerelateerd aan de liberale staatsfilosofie, die uitgaat van de individuele (politieke en economische) vrijheid, het eigendomsrecht en vrije marktwerking.
Roan | 25-03-2007 21:22

Avatar

Kapitalisme is een systeem waarbij het draait om het maken van zoveel mogelijk winst.
16-03-2008 15:03

Avatar

Kapitalisme is als je ergens geld in steekt (investeren) om daar weer meer geld mee te verdienen (om winst maken).
06-05-2008 22:35

Avatar

Ik snap er ook nix van,
08-04-2009 11:16

Avatar

Je hebt communisme en kapitalisme. Bij communisme zijn alle bedrijven van de staat ( de overheid ), en zorgt het systeem ervoor dat iedereen ongeveer evenveel inkomsten heeft. Er is dus geen armoede, en de hoogste salarissen zijn ongeveer 3 keer zo hoog dan de laagste salarissen. Hele rijke en hele arme mensen kent dit systeem dus niet, en de verschilen tussen arm en rijk zijn klein. De gezondheidszorg bijvoorbeeld is daar gratis, omdat dit van de staat is.

Bij kapitalisme bepaalt de markt hoe deze verhouding eruit ziet. Alle bedrijven zijn particulier, en dus niet van de staat. De staat heeft dus geen invloed op de inkomsten van de werknemers, omdat deze niet bij hen in dienst zijn. De markt ( de bedrijven ) bepalen de economie en het inkomen van de mensen. Dit systeem kent dus wel hele rijke en hele arme mensen. De gezondheidszorg is er bijvoorbeeld niet gratis, waardoor niet iedereen dit kan betalen.

Ik hoop dat ik het een beetje op een begrijpelijke manier heb uitgelegd, alhoewel hier hele dikke boeken over geschreven zijn.....
Frank | 08-04-2009 12:01

Avatar

Kapitalisme is een syteem waar het er om gaat dat je zo veel mogelijk winst maakt.
18-11-2009 14:35

Avatar

Simpelweg een systeem met als doel zoveel mogelijk winst te maken uit bepaalde regels.
06-02-2010 19:23

Avatar

Kapitalisme is een politiek-economisch systeem dat onder andere gekenmerkt wordt door privé-eigendom van de productiemiddelen (zoals: machines, grond, gebouwen, grondstoffen en arbeid).
Het kapitalisme, in verschillende verschijningsvormen, is op dit moment het heersende economische systeem in vrijwel alle landen ter wereld. Het is sterk gerelateerd aan de liberale staatsfilosofie, die uitgaat van de individuele (politieke en economische) vrijheid, het eigendomsrecht en vrije marktwerking. ROAN! DIT IS LETTERLIJK VAN WIKIPEDIA
25-03-2010 16:16Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wie kan mij eenvoudig uitleggen wat kapitalisme is?