Hoe wordt rijstmelk gemaakt?

Hoe wordt rijstmelk gemaakt?

Omdat ik niet altijd even goed kan tegen zuivelproducten, zoek ik soms naar alternatieven. Op één van mijn zoektochten kwam ik rijstmelk tegen; hartstikke lekker! Maar hoe wordt dit gemaakt?

Antwoorden: Hoe wordt rijstmelk gemaakt?

Avatar

Hoi,

op een ander forum kwam ik het volgende antwoord tegen:

"Je kunt melk maken van verschillende soorten rijst (zilvervlies, rode), granen (gerst), noten (amandel, chashew, walnoot) en bonen (sojabonen in ieder geval).

Hoofdzakelijk is het de granen of noten laten weken voor de duur van een uur of zes, zeven, acht (ook rijst; koken is op basis van een eenmalige ervaring niet zo geschikt: dat levert te waterig rijstmelk), dan enorm pureren, mengen met water, dit koken en na het koken de vaste delen uitzeven.

Makkelijker is het gewoon om daar een sojamelkmachine voor te nemen, denk ik. Als je de pure rijstmelk gemaakt hebt op smaak een beetje zout bijvoegen en wat lepels suiker. Puur is het weinig lekker.

Veel rijst, beetjhe melk voor stevige pap...
Weinig rijst, veel melk voor slappe."

Bron:
- http://forums.zita.be/hobby/149202-rijstmelk.html

Gr. René
Rene1981 | 02-01-2010 21:25



Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Hoe wordt rijstmelk gemaakt?