Beginnede fotograaf

Welke camera?

Hoi ik zoek al een tijdje een camera voor fotografie van schuwe dieren dus moet ik iets hebben wat ver kan fotograveren en wel scherp blijft nu zat ik te kijken naar een canon sx 50 hs met een optische zoom van 50 keer maar zag pas een canon eos 600 d maar daar staat geen zoom bij heeft wel 2 lenzen waarvan de grootste 70 tot 300 mm was is die dan beter dan de sx 50 hs qua vergroting en scherpte en dan bedoel ik fotos over meer dan 100 meter afstand (reeŽn en herten) dus besluipen valt dan niet mee

Antwoorden: Beginnede fotograaf

Avatar

Om zonder bemerkt te worden, schuwe dieren te fotograferen, heb je een goede camera met een flinke telelens nodig. Die 50x zoom is in fotografie termen te vergelijken met een 1200 mm lens. Dat is best veel.

Je moet ook letten op de lichtgevoeligheid van de lens. Hoe meer licht er door de lens kan, hoe sneller je foto's kunt maken. Snellere foto's betekent dat je de camera minder goed stil hoeft te houden. Bij een fors telebereik is het stilhouden van de camera meestal het grootste probleem.

Zo'n camera als de sx50 heeft een kleine diameter lens, die ook nog eens van redelijk goedkoop glas of kunstof gemaakt is. In ieder geval kan zo'n soort lens nooit zo goed zijn als een 'losse' lens voor op bijvoorbeeld een Eos.

Maar het is wel goedkoper. Een 1200 mm lens voor een Eos kost al gauw een paar duizend euro.

Ik raad je aan bij een goede fotowinkel je te laten informeren. Een goede verkoper die weet waar hij het over heeft, zal je een camera verkopen die past bij hetgeen je (het meest) wil gaan fotograferen, en binnen je budget. En denk er ook aan dat je waarschijnlijk een statief wilt gaan gebruiken.
17-09-2013 17:05Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Beginnede fotograaf