Spiegel reflex camera

Wat is er anders en waarom is een spiegel reflex camera beter?

Ik ben van plan om een nieuw toestel te kopen, nu heb ik wat rond gekeken op diverse webwinkels en kom je bij sommige camera's de term 'spiegel reflex' tegen, deze toestellen zijn altijd wat duurder.

Wat is hier nu anders aan en bevordert het de kwaliteit van de foto's?

Antwoorden: Spiegel reflex camera

Avatar

Op http://www.kieskeurig..../doc/spiegelreflex.htm vindt je een woordje van uitleg over je vraag.

Maar ook Wikipedia staat je bij in je vraag
http://nl.wikipedia.org/wiki/Spiegelreflexcamera
DeFret | 26-06-2007 16:36

Avatar

Je zult een afweging moeten maken op basis van het gebruik. Als je je nieuwe camera alleen gebruikt voor vakantiefoto's en pretkiekjes, hoef je echt geen dure spiegelreflex camera te kopen. Ze zijn wel beter, maar ook veel duurder.

Een spiegelreflex camera zou ik pas kopen als je echt veel fotografeert, en een goeie kwaliteit erg belangrijk vindt. Voor gewone foto's volstaat een gewone digitale camera ook goed.
Frank | 26-06-2007 21:51

Avatar

De LCD zoeker van de digitale camera heeft het voordeel van die van de reflexcamera: je ziet wat je fotografeert. Maar, er kleeft een groot nadeel aan: probeer er niet iets snels mee te fotograferen, bv een langsrijdende auto of een vogel, want zo'n object is voorbij voordat het in de zoeker kan verschijnen. De optische zoeker van een reflex kent dit nadeel natuurlijk niet. Kompositietechnisch is een LCD scherm (maar dan wel een grote) weer superieur, net als bij een ouderwetse 6x6 reflex kun je op enige afstand van je zoeker je compositie bepalen. Een Olympus E-330 is met z'n 1100 euro een wel erg dure optie, maar als je meer wilt dan om je heen schieten is hij wellicht de aanschaf waard. Zelf heb ik als speeltje erbij een Fuji Finepix S5700, niet duur, erg bruikbaar ook in het donker zonder flits, 10 x echte tele, maar met alleen zo'n (wat klein uitgevallen) LCD geval als zoeker. De zoeker is op de achterwand te bekijken, maar ook intern als bij een reflexcamera. Maar 't blijft LCD en via de electronica dus traag.
Frede | 30-06-2007 15:32Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Spiegel reflex camera