Wat voor sport is kabaddi

Wat voor sport is kabaddi?

Bij het invullen van een enquete over vrijetijdsbesteding, werd me gevraagd of ik geïnteresseerd was in kabaddi. Uit de vraagstelling kon ik opmaken dat dit een sport moet zijn, maar wat voor één? Echt geen idee...

Antwoorden: Wat voor sport is kabaddi

Avatar

Kabaddi is een sport die is ontstaan in India.

Het wordt gespeeld op een veld van 12 meter lang, dat bestaat uit twee helften van elk zes meter. Op iedere helft neemt een team van zeven spelers plaats.

De teams sturen per toerbeurt een speler naar de helft van de tegenstander. Deze speler moet tegenspelers aftikken terwijl je kabaddi zegt in één adembeweging. Als je iemand tikt van de andere ploeg is hij/zij eraan maar als een of meerdere personen van de andere ploeg je vastgrijpen dan ben je zelf eraan. Als je terug inademt en je staat nog op het veld van de tegenpartij dan ben jij eraan. Als je iemand hebt kunnen tikken van de andere ploeg dan mag er terug iemand in je groep die eraan was en je gaat zo door tot er niemand van de andere ploeg meer overblijft.
Whatever | 30-05-2010 20:21Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Wat voor sport is kabaddi